پس از گذشت حدود 9 ماه از اجرای طرح محدودیت تردد شبانه، بالاخره رییس ستاد مقابله با کرونای تهران اذعان کرد برخی محدودیتهای کرونایی کشور از جمله طرح محدودیت تردد شبانه نیاز به بازنگری دارد چراکه اثربخشی ملموسی بر کنترل ابتلا به کرونا ندارد و تنها باعث ایجاد زحمت، هزینه و نارضایتی برای مردم میشود.
در واقع از همان ابتدای آذر سال گذشته که این طرح شروع شد هم مشخص بود که ممنوعیت تردد شبانه تاثیری بر ابتلا بر کرونا ندارد و شاید به دلیل برخی ملاحظات امنیتی لحاظ شده است و قرار نیز این بود طرح به مدت دوهفته اجرا شود و با پایان محدودیتهای کرونایی این طرح نیز لغو شود اما اینکه چه شد در حالیکه طرحهای محدودیت به همراه پیکهای کرونایی یکی پس از دیگری آمدند و رفتند اما این طرح برای 9 ماه پابرجا ماند جای سوال و تعجب دارد. در واقع شاید قابل پذیرش باشد که اگر فروشگاهها و پاساژها و ادارات برای چند روز یا هفته تعطیل باشد ممنوعیت تردد شبانه نیز برقرار باشد اما در ایامی که فعالیتها به روال عادی خود برگشت و ساعات کار بسیاری از مراکز تجاری و پاساژ در تهران تا ساعت 9 الی 10 شب برقرار است چگونه طرح محدودیت تردد از ساعت 10 شب تا 3 صبح اجرا میشود؟
درآمد ۹۳۰ میلیارد تومانی از جریمه در ۱۲ روز!
در واقع اقشاری نیز که جریمه میشوند بیشتر افرادی هستند که مجبورند تا ساعات پایانی شب در محل کار خود حاضر باشند و فاصله محل کار تا منزل نیز دور است و یا اجبارا مجبور به فعالیت در این ساعات هستند. به واقع مراکز تفریحی سرپوشیده شبانه یا به عبارت دیگر زیست شبانه در تهران و سایر شهرهای کشور به مانند کشورهای غربی نداریم که این محدودیت سبب شود از متقاضیان این امور کاسته شود و زنجیره کرونا کنترل شود. در اروپا یا آمریکا یا بعضی از کشورهای منطقه برخی باشگاهها ، کافهها و مراکز سرپوشیده و ... تا پاسی از شب باز هستند و در نتیجه ساعت منع تردد شبانه میتواند از مشتریان این مراکز بکاهد. اما در کشور ما که چنین فعالیتهایی وجود ندارد این جرایم فقط شامل افرادی میشود که در این ساعات مجبور به تردد هستند که اتفاقا معمولا از اقشار نیازمند جامعه هستند.
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟